Skoči na glavno vsebino
Select Page

Svet staršev


Spoštovani starši in /ali skrbniki otrok, ki obiskujejo osnovno šolo Franca Rozmana – Staneta. Pri našem delu v Svetu staršev smo ugotovili, da le formalna srečanja med starši (roditeljski sestanki) ne pripomorejo k sprotnemu prenosu informacij med šolo in starši, zato  je pred vami nova oblika seznanjanja z delom Sveta staršev. Zahvala za to obliko medsebojnega komuniciranja gre predvsem vodstvu šole in seveda upravitelju spletne strani.


Vsak šolski oddelek zastopata izvoljen predstavnik sveta staršev oziroma njegov namestnik, ki na javnih sejah posredujeta sklepe, pobude, pripombe in vprašanja staršev. Na seje sveta staršev se praviloma vabi ravnatelja in druge predstavnike šole, kar omogoča hitro odzivnost na podane informacije tako s strani šole kot tudi s strani staršev. Z veseljem ugotavljamo, da je komunikacija zelo odprta, delovna in kar je najpomembneje, prinaša pozitivne rezultate. Vse v dobro naših otrok.


Seje so letno načrtovane, vendar se skličejo tudi na pobudo le enega predstavnika, kar omogoča takojšno reakcijo na problem, ki se pojavi. Prav velika hitrost pa (v nasprotju s prometno varnostjo) rešuje in odpravlja probleme že v razvojni fazi.
Že do sedaj smo bili uspešni, zato verjamem, da bomo s pomočjo dodatnega načina informiranja le še nadgrajevali dosedanje delo.
Ne pozabite, da smo predstavniki oddelkov samo klešča v kovačevih (vaših) rokah. Brez vas in vaših pobud, mnenj in zahtev praktično ne moremo narediti veliko. Zato vas pozivamo, da nas namensko koristite.


O pristojnosti Sveta staršev, obsegu dela itd, pa si oglejte Pravila in Letni program dela. Še zlasti pri uresničevanju Letnega programa dela bomo zelo veseli vsake pobude.

Pedagoški trikotnik

 

(Skupno 1.189 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.