Skoči na glavno vsebino
Select Page

Fotografije 23-24

Šolsko leto 2023/24


Podatki in slike na spletni strani so izključna last šole ali avtorjev. Slik in drugega gradiva ni dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja avtorjev oziroma šole.

 

 

S podelitvijo nagrad odličnjakom in naj športnikom, recitacijo in petjem, smo se poslovili od pouka v letošnjem šolskem letu in obeležili dan državnosti. Foto: Marta G.

Zaključna prireditev "Ritem na parketu 2024" je za nami. To pomeni, da se bližajo počitnice. Foto: Peter B.

Danes smo se s težkim srcem poslovili od izjemne generacije devetošolcev. Prvošolci so jim podarili zapestnice prijateljstva, za srečo na novi poti in jim zapeli nekaj lepih pesmi. Srečno, devetošolci! Foto: Helena P. in Simon K.

Jadralni tabor na OŠ FRS 2024. Foto: Jasmina Z.

Za nami je uspešna MEPI odprava, ki je poskrbela, da smo bogatejši za nove izkušnje in spoznanja. To je pa zares prava šola v naravi. Čestitke vsem mepijevcem za pogum in vztrajnost, ki ste jo pogazali v teh dveh dneh. Ponosni mentorji: Ajda, Helena, Taja, Tanja, Sandra in Simon

Naravoslovni dan za 4. razrede - Reka sedmerih imen. Obiskali smo Planinsko jamo, Rakov Škocjan in Cerkniško jezero. Foto: Tina Jama Kovač

Vzdušje na šoli nam pestrijo tematski dnevi. Vsak zadnji petek v mesecu na šoli prevladujejo tematsko obarvane oprave. Foto: Maja V. in Ajda O. B.

Noč smo preživeli z najboljšo prijateljico – knjigo. Pred tem pa smo doživeli nepozaben družabni večer. Foto: Lea Vodička

Preživeli smo, pripravljalni MEPI tabor na Joštu, namreč. Po celoletnih pripravah in delavnicah je napočil čas, da vse skupaj preizkusimo tudi v praksi, torej na terenu. Pridobili smo si ogromno novih izkušenj s področja načrtovanja, orientacije, opreme, prve pomoči, taborjenja, sodelovanja, utrdili prijateljstvo ali pa se sporekli in nato rešili zaplet. Nekateri so se celo urezali s pipcem, ko so izdelovali palice za peko hrenovk. Tudi to so izkušnje, ki so nujno potrebne. Tudi to je del življenja. Vsem udeležencem en iskren bravo saj ste pokazali, da ste iz pravega testa! Ponosni mentorji: Aleksandra K. V., Taja B., Helena P., Tanja H., Ajda O. B. in Simon K.

Danes, 17. 4., smo se udeležili prvenstva ljubljanskih OŠ v gimnastiki. Zopet se je izkazalo, da je to zahtevna tekma, saj je bilo prijavljenih zelo malo ekip, večinoma samo 2 v kategoriji. Vsak otrok nastopa na 4ih orodjih, torej v mnogoboju. Na vse učence smo zelo ponosni in jim čestitamo. Mentorici: Helena Predalič in Urša Makovec

V petek, 05. 04. 2024, smo prostovoljci odšli na obisk v Dom starejših občanov Šiška. Skupaj s prebivalci doma smo peli, igrali in se smejali. Na ograjo doma smo v sodelovanju z varovanci doma izobesili razstavo "SLIKANICA NA POTEPU", ki jih bo še nekaj časa spominjala na naše prijeteno druženje . Bilo je PREPROSTO, SRČNO IN LEPO. Veselimo se naslednjega obiska. Mentorici Tanja čarman in Andreja Absec

21.3.2024 smo imeli MEPI-jevci kondicijsko, orientacijski pohod na Rašico. Bilo je zelo fino. Foto: Simon K.

Šola v naravi za 3. razred (smučanje) na Kopah. Foto: Peter B.

V četrtek, 7. 3. 2024 smo učenci 2. a in 2. b imeli TEHNIŠKI DAN DOM. Z avtobusom smo se odpeljali v Mestni muzej. Za nas so v muzeju pripravili delavnico, na kateri smo spoznali, kako so nekoč skrbeli za dom. Gospodinja Magdalena nas je popeljala v čas pred več kot 70. leti. Najprej nam je prikazala in razložila, kaj bomo delali po skupinah. Foto: Sanela Tatarević Izbrala fotografije za objavo in zapis: Vesna Kastelic

Šola v naravi v CŠOD Radenci ob Kolpi. Foto: Simon K., Taja B. in Robert T.

Šola v naravi za 5. razred (CŠOD Radenci) Foto: Jasmina Z.

Šola v naravi za 4. razred na Medvedjem brdu (CŠOD). Foto: Tina J. K.

Na 1. roditeljski sestanek so svoje starše pospremili tudi BODOČI PRVOŠOLCI. Foto: Lea Vodička

Utrinki iz šole v naravi za 8. razred. Uživamo. Vreme je odlično, pust pa bo očitno zopet pregnal zimo. Letos nima težkega dela. Foto: Darja K. in Nataša P.

Že tradicionalno smo se z najmlajšimi udeležili Zmajevega karnevala, ki je potekal 10. 2. 2024. Božičkovi palčki iz 1. a... Foto: starši udeleženih otrok Mentorica: Jasmina Z.

Prireditev ob kulturnem prazniku »Prešerno s Prešernom« je potekala v duhu povezovanja in prijateljstva. Foto: Lea V. in Simon K.

V torek, 16.1. smo izvedli večnamenski trening. Šli smo na Šmarno goro po manj znanih poteh in ponoči. Tako smo ocenili svoje kondicijske sposobnosti, vadili orientacijo s pomočjo karte in kompasa, kuhanje s kuhalnikom in se družili. Foto: Simon K.

Utrinki proslave ob državnem prazniku. Foto: Tanja Č.

V četrtek, 14. 12. 2023, je na Gimnaziji Moste potekalo Državno tekmovanje iz kemijskih poskusov. Foto: Petra K.

Utrinki iz novoletnega sejma, kjer smo zbirali prispevke za šolski sklad. Vzdušje je bilo zares sproščeno in prijetno. Hvala vsem, ki nas podpirate.

Za nami je še en uspešen šolski dan, kjer smo spoznavali naša tradicionalna živila in jedi, ki jih uživamo za zajtrk. Naše dejavnosti smo zabeleži v sliki. Foto: učitelji in Anja K.

Obiskali smo podružnico tehniškega muzeja v Polhovem Gradcu, kjer smo se podučili o zgodovini nastanka pošte in telekomunikacij, ter izdelali model telegrafa in se preizkusili v pošiljanju sporočil z Morsejevo abecedo. Foto: Simon K.

1. razred na ljubljanskem maratonu. Odbojka starejše deklice: 2 tekmi, 2 zmagi z 2:0. Orientacijski tek v Mostecu: srečno smo prišle do cilja. Foto: Taja B.

Obiskali smo kolesarski RAJD PARK in pridobivali kolesarske veščine. Foto: Jasmina Z.

Obisk Cankarjevega doma z učenci 4. razredov. Foto: Peter B.

12. oktobra 2023 je potekal Jesenski kros ljubljanskih osnovnih šol. Foto: Jasmina Z.

Obiskali smo tehnološki zavod 404, kjer smo imeli tri delavnice (izdelava LED broške, distribucija električne energije in programiranje vetrnic z microbitom). Foto: Simon K.

KD za učence od 6. do 9. razreda. Učenci so ustvarjali v različnih tehnikah in nastali so čudoviti izdelki. Foto: Damjana S.

Skozi interaktivne dejavnosti in praktične projekte smo raziskovali prihodnost, ki jo prinaša tehnologija. V #Pametnomesto 2034 smo se učili teorije in programiranja, aktivno sodelovali pri oblikovanju konceptov in rešitev za sodobna mesta prihodnosti. Foto: Simon K.

Obiskali smo Fakulteto za elektrotehniko in robotiko. Marsikaj smo izvedeli in se tudi naučili. Sami smo izdelali robota in ga sprogramirali. Na koncu smo se še pomerili v hitrosti vozila. Foto: Simon K.

Športni dan smo 8. in 9. razredi preživeli na Primorskem. Iz Senožeč smo se sprehodili na Vremščico. Foto: Simon K. 6. in 7. razredi pa smo se sprehodili na bližnjo Slivnico. Foto: Damjana S.

Šola v naravi za 2. razred - Seča 2023. Foto: Tanja H.

(Skupno 11.707 obiskov, današnjih obiskov 48)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.