Skoči na glavno vsebino
Select Page

Bilo je mrzlo in dolgo smo čakali na mestni avtobus. Z njim smo se odpeljali do vznožja Šmarne gore. Najprej smo hodili po ulici med hišami. Prišli smo do gozda. Pot je bila na začetku položna. Zadnja tretjina poti je bila zelo strma in hodili smo že po čisti temi. Ko smo končno utrujeni prispeli na vrh, smo si spočili. S pomočjo učiteljev smo si skuhali na gorilnikih čaj, hrenovke in penice. Jedli smo tople hot doge in pili vroč čaj, da smo se vsaj malo pogreli. Zelo je bilo mrzlo. Razgled z vrha je bil zelo lep. Na žalost pa je to le močno svetlobno onesnaženje. Po okrepčilu smo se odpravili po daljši poti navzdol. Bila je že čista tema in zvezde na nebu so bile prekrasne. Na postaji smo imeli srečo, da je avtobus hitro prišel in nas odpeljal nazaj do šole. Hodili smo dobri dve uri. Bilo je zelo zabavno in komaj čakam na naslednji pohod. Upam samo, da ne bo tako mrzlo kot je bilo tokrat. 
(Eliza, 7. b)

Okoli 16.00 smo se zbrali v šoli in odšli na avtobusno postajo. Bilo je zelo mrzlo. Ob vznožju Šmarne gore smo se poskusili orientirati s pomočjo zemljevida in kompasa. Začeli smo hoditi po gozdni poti, ki je bila sprva položna. Kmalu je postala strmo in hitro se je stemnilo. Prišli smo na vrh kjer smo premraženi počakali na vroč čaj in hrenovke. Razgled je bil zelo lep. Pred odhodom navzdol smo se še slikali. Ob poti smo občudovali jaslice, ki so bile postavljene pri izviru malega potočka. Bilo je zelo zabavno, razgled in zvezde smo bile lepe. Domov smo prišli prezebli, ampak nam ni žal. 
(Anja, 7. b)


 

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.