Skoči na glavno vsebino
Select Page

Shema šolskega sadja

sadje logo v

Shema šolskega sadja

sadje logo v

http://www.shemasolskegasadja.si/

Spet se je začelo novo šolsko leto in s tem uživanje več sadja in zelenjave v šoli. Poskušali bomo z novimi sadeži in različnimi vrstami zelenjave. Vse to naj bi pripomoglo k  zavedanju, da je sadje in zelenjava zelo pomemben del naše hrane.

Grizli, sladkali in se včasih tudi kislo držali se bomo vsak petek pred prvo šolsko uro. Z učitelji se bodo pogovarjali o sadežu ali zelenjavi tistega dne.

Veliko novih stvari o pomenu sadja in zelenjave bodo učenci spoznavali pri naravoslovnih in tehniških dnevih ter v šolah v naravi.

Na zključni prireditvi bodo učenci izbirnih predmetov SPH in NPH predstavili naš projekt in pripravili tudi nekaj jedi iz svežega sadja in zelenjave.

Dodala sem vam še dve spletni povezavi, kjer se boste seznanili in naučili še več o zdravem načinu prehranjevanja in s tem ohranjanju zdravja ne samo danes in jutri, temveč v nadaljnem življenju .Ko kupujemo od naših kmetov vemo, da je to pridelano v naši bližini, zato bolj zdravo in kakovostno.

http://www.shemasolskegasadja.si/

http://ec.europa.eu/agriculture/tasty-bunch/index_sl.htm

http://www.kupinakmetiji.si/site/index.php?view=home

(Skupno 476 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.