Skoči na glavno vsebino
Select Page

Nekega zimskega dne smo se odpravili na gozdno jaso. Učenci so opazili, da imamo učiteljice s seboj večjo škatlo. Vsi so spraševali, kaj bomo počeli v gozdu s škatlo. Skrivnostno smo se nasmejale in se odpravili v našo gozdno učilnico. Ko smo prišli tja, so učenci ugotovili, da se je narava zelo spremenila. V gozdu je bilo tiho, nismo slišali žvrgolenja ptic, ni bilo sonca, vse je delovalo žalostno, sivo in zamrznjeno.

Pogovarjali smo se o spremembah v naravi, ki so jih opazili. Potem smo ugotavljali, kako si živali poiščejo hrano, oziroma kako si ptički poiščejo hrano…

Odločili smo se, da bomo ptičkom pomagali. V škatli so bili storži, vrvice, arašidovo maslo in semena za ptice. Razdelili smo se v pare. Vsak par je zavezal vrvico na storž, potem je storž povaljal v arašidovo maslo in na koncu še v semena za ptice. Dobili smo čudovite okraske za gozdne novoletne jelke in krmilnice za naše gozdne prijateljice – ptice.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.