Skoči na glavno vsebino
Select Page

9. februar 2021 – dan varne rabe interneta bo letos posvečen dobremu počutju pri uporabi interneta

Cilj prihajajočih aktivnosti v okviru meseca varne rabe interneta je spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike interneta. Hkrati je tudi povabilo vsem uporabnikom interneta, da na internetu z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji. Tehnologija naj bi nam marsikaj olajšala, nam življenje izboljšala, ne pa da nas moti in odvrača od njega, slabša naše zdravje in nas oddaljuje od odnosov z bližnjimi.

Kako torej tehnologije uporabljati na način, da pozitivno prispevajo k našemu splošnemu fizičnemu in psihičnemu dobremu počutju in zdravju? Kako lahko pri uporabi sami pazimo in skrbimo za svoje mentalno, fizično in emocionalno zdravje in tudi za dobrobit drugih, internet uporabljamo na način, ki je udoben, varen, nas zadovoljuje in izpolnjuje? Kje je zame idealno ravnotežje med koristmi in slabimi vplivi, ki jih imam od uporabe tehnologije? Je moč tehnologije uporabljati na človeku ter njegovemu zdravju in počutju prijazen način, da nam služi in nam pomaga pri doseganju lastnih ciljev, namesto da nas pri tem moti, prekinja in ovira ter slabša naše počutje in odnose?

Safe.si je tudi letos pripravil gradiva za starše, učence in učitelje, ki pripomorejo k boljši in varnejši izkušnji pri rabi interneta, ki je danes nepogrešljiv.
Letos si bo lahko 2. in 3. triada ogledala spletno interaktivno predstavo Dobro počutje in internet v izvedbi improvizatorjev Iglu teatra. Obravnavane bodo aktualne teme: zdravi odnosi na internetu, vpliv interneta na samopodobo mladih, iskanje zanesljivih informacij o zdravju na internetu ter pomembnosti uravnotežene rabe naprav z ekrani.

Tukaj najdete ogromno uporabnih gradiv: https://safe.si/gradiva

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kratki video nasveti za otroke in najstnike »Sejfko sprašuje…strokovnjak odgovarja«:

  • Kako pomagati nekomu, ki ga žalijo preko družabnih omrežij? (video)
  • Kako dokazati prijateljem, da jih žali nekdo drug v mojem imenu? (video)
  • Če te nekdo žali, ali ga blokiraš? (video)
  • Ali je treba imeti za vsako družabno omrežje svoje geslo? (video)
  • Ali lahko za profilno sliko uporabimo sliko slavne osebe, ki smo jo našli na internetu? (video)
  • Ali je narobe, če imaš na Facebooku ali drugih družabnih omrežjih več profilov? (video)
  • O uporabi družabnih omrežij (video)
  • Ravnanje v primeru nasilja na družabnih omrežjih (video)
  • Naj te ne bo strah, da zamujaš … (video)
  • Super selfie (video)
  • Več videov >>

Vse informacije v zvezi z aktivnostmi v okviru meseca varne rabe interneta 2021 objavljamo na naši spletni strani, kjer lahko spremljate tudi zemljevid sodelujočih šol.

Uspešen mesec varne rabe interneta vam želimo!

Ekipa Safe.si

 


 

 

 

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.