Skoči na glavno vsebino
Select Page

V času, ko izvajamo delo, izobraževanje na daljavo, je sprememba tudi glede postopkov usmerjanja otrok.  

Sporočilo Zavoda RS za šolstvo

Obveščamo vas, da je bil sprejet Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ, v nadaljevanju interventni zakon) – Ur. l. RS, št. 36/2020), ki velja od 29. 3. 2020 dalje.

Določbe navedenega zakona veljajo med drugim tudi za nosilce javnega pooblastila, ki ga ima Zavod RS za šolstvo na področju vodenja postopka usmerjanja otrok s posebnimi potrebami.

V skladu z določbami interventnega zakona vas obveščamo, da od 29. 3. 2020 dalje:

  • ne sprejemamo zahtev za začetek postopka usmerjanja in zahtev za spremembo usmeritve oddane na pošto ali poslane na spletni naslov: usmerjanje@zrss.si
  • ne poteka osebno vročanje odločb o usmeritvi in
  • ne tečejo roki v posamičnih upravnih zadevah.

S potekom postopka usmerjanja bomo nadaljevali po preklicu ukrepov sprejetih iz tega zakona, ki veljajo do prenehanja razlogov, kar bo ugotovila Vlada RS s sklepom, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije, vendar najdlje do 1. julija 2020.

Celotna novica: https://www.zrss.si/objava/zacasni-ukrepi-na-podrocju-vodenja-postopkov-uopp

 

 

 

 

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.