Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pred kratkim smo že najavili novico o 2. nagradnem natečaju za najbolj izvirno fotografijo poklica »Odkrij svoj talent 2017«, s katerim želimo osnovnošolske otroke spodbuditi k aktivnejšemu raziskovanju in spoznavanju poklicev.

Z današnjim dnem vas prijazno vabimo k sodelovanju, saj je natečaj odprt!

Učenci lahko s sodelovanjem na tem izzivu naredijo enega izmed uvodnih korakov k razvoju ključnih veščin načrtovanja in vodenja kariere, saj se bodo preko ustvarjalnega raziskovanja razvijali tudi v samospoznavanju, pridobivanju informacij iz okolja, sprejemanju odločitev in uresničevanju zastavljenih ciljev. Kot vemo, je obvladovanje teh veščin v družbi znanja pomemben dejavnik uspeha, vse pridobljene izkušnje pa dolgoročno pomagajo pri odločanju o nadaljnji izobraževalni, poklicni, karierni in s tem tudi življenjski poti.

Natečaj je objavljen na: www.mojaizbira.si/natecaj2017. Sodelovanje je preprosto, saj morajo učenci le:

  1. z mobilnim telefonom, tablico ali fotoaparatom posneti čim bolj izvirno fotografijo osebe, ki opravlja nek poklic;
  2. napisati, kateri poklic predstavljajo s svojo fotografijo ter s pomočjo parih vprašanj sestaviti kratek razmislek o tem, ali bi ta poklic radi oz. lahko opravljali tudi sami in zakaj ja oziroma ne;
  3. do 20. novembra poslati fotografijo, sestavek iz 2. koraka ter izpolnjene prijavne obrazce na elektronski naslov: natecaj@ess.gov.si.

Vsak učenec lahko na natečaju sodeluje samo z 1 fotografijo (če pošlje več kot 1 fotografijo, se v ocenjevanje uvrsti samo prva poslana). Na fotografijah ne pričakujemo tehnične dovršenosti, ampak iščemo predvsem zanimive poklicne zgodbe.

Podelili bomo lepe praktične nagrade:

  • 10 x otroški skiro
  • 10 x komplet odbojkarska žoga in frizbi
  • 20 x USB (16 GB)
  • 20 x igralni komplet poklicnih kart,
  • 20 x blok s pisalom
  • in druge manjše praktične nagrade

 Razglasitev rezultatov bo 24. novembra 2017, nagrajenci bodo obveščeni po elektronski pošti.

Najboljše izdelke bomo predstavili na spletnih straneh in družbenih medijih oz. drugih komunikacijskih kanalih ZRSZ in CPI, vsem sodelujočim bomo izdali priznanje za sodelovanje.

V prilogi je gradivo za osnovnošolce:

NAVODILA za sodelovanje

Prijavni obrazec

 

 

 

 

 

 

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.