Skoči na glavno vsebino
Select Page

DVIGNJENE GREDE   DROBNJAK   PETERSILJ

2020/21

»V sodelovanju z naravo, sam pridelam hrano zdravo.«

Tudi v letošnjem šolskem letu nadaljujemo z začetim projektom. Sadili in sejali bomo kar v razredih, na naših policah in skozi šolsko leto iz tega poskušali narediti različne namaze, solate…

V visoko gredo smo posadili in posejali raznoliko zelenjavo, jagode in zelišča. Lepo nam je uspevalo.

Posebej se moramo zahvalit šolskim delavcem, ki so velikokrat zvečer, ko se je shladilo in zjutraj že pred našim prihodom zalili rastline. Posebej konec maja in v začetku junija, ko so temperature postale izredno visoke že v dopoldnevu. Hvala.

 

2019/20

»V sodelovanju z naravo, sam pridelam hrano zdravo.«

Tudi v letošnjem šolskem letu nadaljujemo z začetim projektom. Sadili in sejali smo kar v razredih, na naših policah in skozi šolsko leto iz tega poskušali narediti različne namaze, solate…

2018/19

»V sodelovanju z naravo, sam pridelam hrano zdravo.«

Tudi v letošnjem šolskem letu nadaljujemo z začetim projektom. Sadili in sejali so kar v razredih, na naših policah.

2017/18

»V sodelovanju z naravo, sam pridelam hrano zdravo.«

V letošnjem šolskem letu nadaljujemo z začetim projektom. Posadili in posejali smo nekaj zelišč ter dišavnic kar v razredu.

2016/17

»V sodelovanju z naravo, sam pridelam hrano zdravo.«

V letošnjem šolskem letu nadaljujemo z začetim projektom. Posadili in posejali smo kar nekaj zelenjave (solata, redkvice, paradižnik, paprika …), sadja (jagode) in zelišč ter dišavnic. Nekaj v visoke grede, nekaj v lončke in nekaj v plastenke, ki smo jim prej izrezali stranico in zdaj krasijo naše okenske police.

Nekaj fotografij …

2015/16

»V sodelovanju z naravo, sam pridelam hrano zdravo.«

Otroci danes vse več časa preživijo v virtualnih svetovih, neposrednega stika z naravo in pridelavo hrane pa imajo vse manj. S projektom želimo otroke navdušiti za sobivanje z naravo, spremljanje rasti in razvoja rastlin, hkrati pa želimo mlade generacije ozaveščati o pomenu samooskrbe, saj hrana spet postaja pomembna, celo draga dobrina, povpraševanje po kakovostnih, ekoloških izdelkih pa narašča.

V okolici šole si bomo tudi letos uredili vrt, na katerem bomo gojili rastline. Ob tem bomo izvajali dejavnosti, ki so na več načinov povezane z odgovornim ravnanjem do svojega zdravja (npr. priprava zdravih obrokov, gibalne dejavnosti, ipd.).

Dejavnosti povezane s projektom bomo izvajali skozi celo šolsko leto, v mesecu maju pa bomo še z ostalimi učenci sodelujočih šol znotraj projekta, delili dobre prakse in fotografije, ki so nastale skozi dejavnosti celega šolskega leta.

*********************************************************************************************************

Smo delali in tukaj so vidni rezultati …

Vrtičke na visokih gredah smo spremljali skozi celotno leto, saj na zanemarjenem vrtu raste le plevel.

Do zime, ki je bila letos zelo mila, smo pobirali pridelke in jih uporabljali pri različnih vrstah jedi. Morda kot začimbe ali pa samostojne jedi. Pred zimo smo vrtove pospravili in pripravili na nizke temperature. Ko pa se je zopet pokazal sonček in so temperature narasle, smo sejali in sadili že za novo letino.

Pred tem smo nekaj rastlin presadili v korita, da smo spremljali njihovo rast v razredih. In odkrili smo, da je nekaterim rastinam to odgovarjalo, nekaterim pa prav nič. Drobnjak se je dobro počutil, peteršilj pa že precej manj.

POMLADNI PETERSILJ DROBNJAK

22. aprila, ko je mednarodni dan Zemlje, smo poleg naših vrtičkov, poskrbeli tudi za zunanjo okolico naše šole in pobrali tistih nekaj smeti (bilo jih je zelo malo, to moramo povdariti), ki so motile našo lepo šolo.

Tukaj je še nekaj fotografij.

               1a DELITEV DELA            1a POSAJENA GREDA            1a POSPRAVLJANJE OKOLICE SOLE

 

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.