Skoči na glavno vsebino
Select Page

Zveza za tehnično kulturo Slovenije, revija TIM, je organizirala že 11. tekmovanje s papirnatimi letalci. Tekmovanje je bilo v soboto, 29. februarja 2020, v telovadnici Biotehniškega izobraževalnega centra Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani (nasproti Botaničnega vrta).

Tekmovanje je potekalo s papirnatimi letalci, zgibanimi iz enega lista pisarniškega papirja formata A4, ki so jih tekmovalci po svojih zamislih naredili na tekmovanju, in sicer v treh disciplinah: • trajanju leta, • dolžini leta, • in natančnosti pristajanja v cilj.
Tekmovalec si je lahko za vsako panogo po želji pripravil drug model ali pa je vse lete opravil z istim modelom. V vsaki disciplini so tekmovalci imeli na voljo tri poskuse. Za končno uvrstitev se je upošteval seštevek trajanja vseh letov oziroma točk, v posameznih panogah. Tekmovalci so bili razdeljeni v dve starostni skupini (učenci od 1. do 3. razreda in učenci od 4. do 9. razreda). Najboljši trije udeleženci tekmovanja v vsaki disciplini so prejeli diplome, trije najbojši v skupnem seštevku pa še medalje in praktične nagrade sponzorjev.

Našo šolo so v kategoriji učencev od 4. do 9. razreda zastopali: Mak in Maj Murovec, ter Dominik Andraši.

V skupnem seštevku tekmovanja je visok tretje mesto osvojil Mak Murovec.
Njegove uvrstitve po posameznih disciplinah so bile naslednje: trajanje leta 5. mesto,
dolžina leta 5. mesto in natančnost pristajanja v cilj 15. mesto.
V skupnem seštevku sta 6. in 13. mesto osvojila še Maj Murovec in Dominik Andraši. Tekmovanja se je udeležilo 47 nastopajočih.

Omeniti velja, da je prireditev minila v izjemnem vzdušju, brez pametnih telefonov in  tudi z našimi najboljšimi v tej panogi. Učenci so lahko videli, kaj vse se da narediti in doseči z malo drugačnim pristopom.

Čestitamo!

 

Mentor: Robert Teršek

(Skupno 241 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.